Ali tudi vas navdihuje narava? No, naše učence v posebnem programu in vrtcu prav gotovo, pri tem jim je ta teden pomagala dr. Katja Rebolj, ki je v sredo, 22. 5. 2024 izvedla naravoslovni dan. Kot pravi, živimo v naravi, ki je ena izmed najbogatejših v Evropi in naši učenci so to lahko spoznali z vsemi čutili. Ali veste, da lahko tudi rastlina boža, ali pa zbode, pa da ima vrtnica lahko odličen okus, da o vonjih sploh ne govorimo.

Na delovnem dnevu so učenci spoznali lokalne rastline, ki rastejo kar tako, na travniku v okolici šole in načine, kako jih lahko uporabimo – kot zdravilno zelišče, kot dodatek k jedem, kot začimbo ali pa kot namaz za palačine. No, pa tudi na druge načine lahko uporabimo rastline iz travnika, npr. trpotec nameto obliža, ker pomaga celiti rane…
Poleg delavnice pri dr. Katji Rebolj so se učenci udeležili še naravoslovne delavnice, na kateri so spoznavali različne zanimivosti iz narave, predvsem pa travniške živali. Poleg tega smo pripravili razstavo knjig na temo vrtnarjenja in rastlin, ki so si jo učenci lahko ogledali.

Učenci so se naučili veliko novega in spoznali, kako imamo res bogato naravo.

Kaj mislite, kako so se učenci gospe Katji zahvalili – z izdelkom naših učencev in seveda v slogu delavnice: podarili so ji unikatni obesek. Ali ga najdete na fotografiji med rastlinami?

Dostopnost