Mi odlično! Imamo zelo lepe odnose – redno se medsebojno obiskujemo, si izmenjamo kakšno pozornost in se pomenimo, kako nam gre. V okviru projekta Korak k sončku so nas tako v torek, 2. aprila, obiskali naši sosedje iz OŠ Rodica – učenci 5.a razreda. Ali ste vedeli, da lahko za pozornost sosedom podarimo rožo, ki nikoli ne ovene? Naši učenci so ob mentorstvu učitelja Slavka Lenaršiča in učiteljice Mete Marolt za sosednje učiteljice naredili lesene tulipane. Ali veste, da je za pozornost lahko tudi kaj nenavadnega in originalnega – učenki Ines in Lila iz 5.a OŠ Rodica sta našim učencem v zahvalo prebrali avtorsko poezijo – o prijaznosti in o drugačnosti. Imenitno darilo, a ne. 

In kaj smo se kaj pomenili? Naši gostitelji so bili tokrat učenci 6.a stopnje posebnega programa – naši učenci so predstavili, da je lahko osnovnošolski program tudi malo drugačen, kot so ga vajeni učenci iz OŠ Rodica, vendar je kljub vsemu v posebnem programu veliko učenja, dela in nalog, samo na malo drugčen način. Na šoli smo organizirali tri različne delavnice, tako da so naši sosedje lahko doživeli utrip naše ustanove. V glasbeni delavnici so pod mentorstvom Tjaše Vevoda glasbeno in ritmično ustvarjali, v tehnični delavnici so si učenci pod mentorstvom Katje Strajnar izdelali kazalke za knjige, v delavnici socialnega učenja pa so pod mentorstvom Manja M. Bogovič razmišljali o svojih dobrih lastnostih in naredili skupen plakat. Ob vseh teh dejavnostih pa so bili nepogrešljivi pomočniki tudi naši učenci.

Na koncu smo se dogovorili, da se kmalu zopet srečamo, tokrat gremo skupaj iz učenci 6.a stopnje posebnega programa na obisk k sosedom – se vidimo kmalu na OŠ Rodica. 

Dostopnost