Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 17. 11. 2023, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk. Osrednji dogodek in največje doživetje današnjega dne je bilo skupinsko medgeneracijsko zajtrkovanje v telovadnici ob spremljavi slovenske narodne glasbe. Učenci in učitelji so se družili in zajtrkovali med, maslo, mleko, kruh in jabolko. Vsi izdelki so bili slovenskega, lokalnega porekla.

Učenci so na kratkih delavnicah spoznali vse glavne sestavine tradicionalnega zajtrka. Gospod Peter, iz Čebelarstva Zupanek, nam je predstavil delo čebelarja in zanimivosti o čebelah. Učenci so tri vrste njegovega medu tudi degustirali. Gospa iz Kmetije Zadrgal je predstavila postopek pridobivanja masla, mleka in drugih mlečnih izdelkov. Učiteljica Meta je učencem predstavila postopek priprave kruha, učenci
pa so se v gnetenju lahko tudi preizkusili.

Hvala gostoma iz @Zavodgrunt in @čebelarstvozupanek za krasne predstavitve in degustacije!

Dostopnost