Letos je v četrtek, 23. februarja 2023, potekalo 16. državno računalniško tekmovanje z naslovom Z miško v svet, ki je namenjeno učencem v posebnem programu. Vzporedno je potekalo tudi 23. državno računalniško tekmovanje z naslovom Z računalniki skozi okna za učence, ki obiskujejo program NIS. Prvič pa je potekalo tudi državno računalniško tekmovanje za mlajše učence NIS in PPVI Pišem, brišem na ekran.

Tekmovanja sta potekala vzporedno na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki. Iz naše šole se je udeležil 6 učencev; Eva in Aleš sta pokazala računalniške spretnosti pri uporabi QR kod in oblikovanje plakata po navodilih.  Učenca iz programa PPVI sta pokazala  računalniške spretnosti in reševanje nalog po navodilih v programu PowerPoint, v Slikarju pa sta pokazala veščine IKT Špela in Domen.

Razglasitev razultatov je potekalo v telovadnici šole po kratkem oddihu na kegljišču in kosillu. Vsi organizatorji tekmovanja (ravnateljica OŠ Jela Janežič, župan Žiri, predsednik komiteja zveze Zotkis) so vsem tekmovalcem čestitali za njihove dosežeke in vloženo delo.

Špela in Domen sta na državnem tekmovanju dobila zlato priznaje za doseženo 1. mesto na tekmovanju. Ostali tekmovalci pa so prejeli srebrna priznanja za 4. mesto.

Dostopnost