V oktobru v Centru za mlade Domžale nadaljujejo s predavanji in delavnicami za starše. Tokrat bodo naslovili teme razumevanja jeze pri otrocih in tehnike učenja – kako lahko starši podprete otroke pri učenju.

Delavnica Tehnike učenja za starše bo potekala v torek, 15. 10. 2024, ob 18. uri. Spoznali boste različne tehnike učenja in učne strategije s katerimi lahko starši podprete otroka pri učenju. Pogledali boste različna področja učenja (učni stili, motivacija, bralne strategije, spomin in pomnenje …) in skupaj raziskovali kako lahko naredite učenje bolj zanimivo in zabavno. Delavnico bo vodila Tjaša Slevec, mag. prof. socialne pedagogike, uni. dipl. filozofinja iz Centra za mlade Domžale.

Oktobrsko predavanje za starše bo naslovilo temo jeze in agresije pri otrocih. Na predavanju se boste usmerili v to kaj so prijetna/neprijetna čustva in konkretneje pogledali kako je s čustvom jeze. Usmerili se boste na sprožilce, ki v otroku prebudijo jezo in poskušali razumeti kako otroci doživljajo situacijo in si sami ne morejo pomagati. Iskali boste načine kako se vživeti v otrokov svet, se odzvati in pri tem pomagati otroku in razbremeniti sebe. Predavanje Razumevanje jeze in agresije pri otrocih bo potekalo v četrtek, 17. 10. 2024, ob 18. uri. Predavanje bo vodila Lili Kodelja, zakonska in družinska terapevtka, Študijsko-raziskovalni center za družino, enota Domžale.

Predavanje in delavnica potekata v Centru za mlade Domžale. Udeležba je brezplačna, obvezne pa so predhodne prijave na info@czm-domzale.si ali 040 255 568. Število mest je omejeno.

Vabljeni!

Dostopnost