Šolar na smuči 2019

Letos smo se pridružili akciji »Šolar na smuči«, ki je slovenski projekt smučarskega osveščanja šolskih otrok. V projekt so se vključili učenci 4. in 5. razreda in ob prijavi prejeli brezplačne smučarske karte, učitelja alpskega smučanja za učence, označevalne majice, čelade, darila ter spominke za vse udeležence. Dogovorili smo se, da so nam za ta dan brezplačno sposodili brezplačno smučarsko opremo (smuči, pancarje in palice) na samem smučišču.
 
Dogodek »Šolar na smuči« je potekal v torek, 22.1.2018, na smučišču Krvavec. Iz šole smo se odpeljali s šolskim avtobusom, kjer sta jih pod gondolsko postajo sprejela učitelja alpskega smučanja. Z gondolo smo se dvignili na zgornjo gondolsko postajo, na smučišče. Na smučišču smo se preobuli v pancarje ter si izposodili smuči. Učenci so se najprej ogreli in se z različnimi vajami ter igrami privajali na novo smučarsko opremo. Ko so učenci dobili občutek za drsenje na smučeh so se naučili “štamfati” (hoditi s smučkami v hrib) ter ustavljati. Po malici in krajšem počitku pa so bili smučarji na traku, ki je prilagojen za smučarje začetnike. Razdelili smo jih po skupinah, saj so napredovali različno hitro. Večina učencev je bila prvič na smučišču in na smučeh.
Konec dneva so se vsi otroci že samostojno peljali in se znali ustaviti. Nekateri so osvojili že prve smučarske zavoje. Ob zaključku smučarskega dneva so bili smučarji utrujeni, vendar dobre volje. Vsak je od njih je odhajal domov zadovoljen, saj so vsi napredovali v prvih oblikah smučanja. To je dobro vplivalo na njihovo samopodobo in medsebojne odnose. Vse učence bi pohvalila, pokazali so veliko vztrajnosti, želje in volje. Dan je bil uspešen in speljan po planu.
Zahvalila bi se učiteljema smučanja Vasji in Viliju, saj sta pokazala veliko volje in truda, da naučita naše učence prvih oblik smučanja.
(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Fotogalerija

 
 

Deli