Šolar na smučeh

Letos smo se ponovno pridružili akciji »Šolar na smuči«, ki je slovenski projekt smučarskega osveščanja šolskih otrok. V projekt so se vključili učenci 4. in 5. razreda in ob prijavi prejeli brezplačne smučarske karte, učitelja alpskega smučanja za učence, označevalne majice, darila ter spominke za vse udeležence. Učencem smo v šoli zagotovili brezplačno smučarsko opremo.

Dogodek »Šolar na smuči« je za 5. razred potekal v torek, 8. 3. 2022, na smučišču Krvavec. Učenci so se na smučišču preko iger ogreli in se z različnimi vajami privajali na smučarsko opremo. Ko so učenci dobili občutek za drsenje na smučeh so se naučili “štamfati” (hoditi s smučkami v hrib) ter ustavljati. Po krajšem počitku so se vsi učenci peljali na na traku, ki je prilagojen za smučarje začetnike. Ob koncu dneva so vsi učenci že znali osnovno klinasto vijuganje in ustavljanje v klinastem položaju. Imeli smo krasen dan in vsi učenci so bili konec dneva utrujeni, ampak zelo zadovoljni.

Nekaj utrinkov iz Krvavca si lahko pogledate v filmčku.

Zahvalila bi se vsem organizatorjem projekta “Šolar na smuči”, saj je za večino naših učencev učenje alpskega smučanja edinstveni dogodek.

Vodja dogodka: Maja Mejač

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Nerazvrščeno

 
 

Deli