Prednovoletne delavnice

Včeraj, 1.12. smo na naši šoli izvedli tehniški dan ter izdelovali novoletne voščilnice, sestavljali lesene ptičje gnezdilnice in pekli piškote.

Ker so časi še vedno zelo nepredvidljivi in zaradi ukrepov za zajezitev širjenja covid-19 ne moremo v šoli postaviti naše tradicionalne prodajne razstave, smo se odločili, da letos izdelujemo v večini voščilnice, izkupiček od njih pa gre v šolski sklad. Poleg tega smo prejeli še prijeten poziv, da v zameno za dobrodelni znesek z učenci sestavimo ptičje gnezdilnice za podjetje EKOART. Ena skupina učencev je pekla piškote.

Tehniški dan je zelo lepo potekal. Učenci so prejeli podlage za voščilnice, ki so jih lahko v večini samostojno barvali, okraševali in lepili. 3 skupine učencev je zelo spretno sestavljala 40 ptičjih gnezdilnic, ena skupina pa je pekla maslene piškote za novoletna darilca. Obiskala nas je tudi predstavnica podjetja Ekoart. V tem dnevu smo tudi zamenjali okrasitev na oknih, ravno tako je vsak učenec in učitelj prejel zvezdico, na katero je napisal svojo željo in jo obesil na novoletno smrečico, ki stoji pri vhodu v šolo.

Tako je kot vedno šola vibrirala ustvarjalna energija, izza vogalov so se vili zvoki božičnih pesmih, po zraku pa se je vil vonj po odličnih maslenih piškotkih, pa tudi kakšna dišeča svečka se je vrinila vmes.

Tako smo na OŠ Roje zajadrali v mesec december.

Hvala vsem, ki ste naročili naše voščilnice in s tem prispevali v šolski sklad.

Voščilnice že pridno pakiramo, prejmete jih pa že v začetku prihodnjega tedna.!

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Nerazvrščeno

 
 

Deli