Zopet v vrtec in šolo

Dragi učenci/učenke, spoštovani starši/skrbniki!

Pred nami je novo šolsko leto, polno pričakovanj, izzivov in priložnosti, hkrati pa še vedno nekoliko bolj specifično, kot smo bili vajeni pred nekaj leti. V šoli se skrbno pripravljamo na novo šolsko leto in na vaš prihod.

Prvi šolski dan bo pouk potekal po urniku, v nekoliko bolj sproščeni obliki. Učenci naj s seboj prinesejo šolske potrebščine, copate in šolske torbe, da bodo lahko domov odnesli učbenike iz šolskega sklada. Prevoz in podaljšano bivanje bo že prvi šolski dan potekal po ustaljenem načinu, za vse učence prijavljene v spomladanskem obdobju.

V šoli bodo učence sprejele njihove razredničarke:

Razred Razredničarka
1./2. r Martina Volčini, Katarina Bogataj
3. r Nena Tomelj Bobnar
4. a Bernarda Rozman
4. b Tadeja Levičnik
5. r Petra Bogataj Ivančič
6. r Nada Grčar
7. r Eva Hočevar
8. b Vanda Trobevšek
8./9. r Lara Kos
RO Nina Sever
PPVI 1 Urška Nosan
PPVI 2 Ajda Lalić
PPVI 3 Klara Ravnik
PPVI 4 a Marta Krt
PPVI 4 b Petra Šobot
PPVI 5 Tjaša Vevoda
PPVI 6 a Polona Pirš
PPVI 6 b Lucija Kodrca

 

 

 

Glede na sedanje razmere se novo šolsko leto v vrtcih in šolah začne z aktiviranjem modela B-OŠ. To pomeni, da zaenkrat vrtec in šolo obiskujejo vsi otroci, ob tem pa se uporabljajo ukrepi za vzdrževanje higienskega režima in omejitve, s katerimi se preprečuje širjenje okužbe z virusom.

Da bomo lahko vsi mirno in varno obiskovali pouk in ostale dejavnosti vas prosimo, da upoštevate naslednja priporočila izdana s strani Ministrstva za zdravje in NIJZ:

  • V šolo prihajajo samo zdravi otroci. V primeru slabega počutja oz. znakov akutnih okužb dihal se posvetujte z otrokovim pediatrom.
  • Učence sprejemamo na glavnem vhodu, vrtčevske otroke pa pri dvigalu.
  • V veljavi ostaja obveznost nošenja zaščitnih mask za vse učence v skupnih prostorih šole, v matičnih učilnicah pa samo za učence – 9. razreda. Izjeme, za katere je nošenje mask neobvezno so: otroci do dopolnjenega 6. leta starosti, osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena ter učenci pri pouku športa.
  • Samotestiranje je namenjeno učencem 7., 8. in 9. razreda ter učencem, ki so vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnega programa, razen če iz objektivnih razlogov to ni mogoče.
  • Prevozi se izvajajo v skladu s higienskimi priporočili NIJZ. Vozači nosijo zaščitno masko za obraz ter upoštevajo navodila voznika (sedežni red, razkuževanje rok…).
  • V šoli bomo dali velik poudarek na redno umivanje rok z milom in vodo, ustrezno higieno kihanja in kašlja, vzdrževanje razdalje med učenci različnih oddelkov, nošenje zaščitnih mask glede na navodila pristojnih organov, prezračevanje prostorov, pogovor ter razreševanje stisk povezani s psihofizičnim zdravjem.

 

Navodila se bodo sproti dopolnjevala glede na priporočila Ministrstva za zdravje in NIJZ.

Prosimo vas za skrb in pomoč pri izvajanju ukrepov za zaščito zdravja, kar bo pripomoglo k še enem uspešno izpeljanem letu!

 

Ravnateljica OŠ Roje, mag. Andreja Škrlj

(Skupno 222 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Nerazvrščeno

 
 

Deli