Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 19. 11. 2021 smo tudi na naši šoli pripravili in zaužili tradicionalni slovenski zajtrk. V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka so se učenci pogovarjali o pomembnosti vsakodnevnega prehranjevanja in pomenu zajtrka. V sklopu aktivnosti in priprave na tradicionalni slovenski zajtrk so učenci pripravljali namaze iz slovenskega sadja, zeliščno maslo, jabolčni zavitek, … in se pogovarjali o pomembnosti čebel, krav, medu, mleka, sadja, … Aktivnosti so bile zelo raznolike.

V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka smo na šoli pekli domač kruh iz domače krušne moke mlina Stražar (Škocjan pri Dobu). Za zajtrk smo si privoščili tudi slovenska jabolka, ki smo jih naročili pri Jarini, na kruh namazali domače slovensko maslo iz Kmetije Kocjančič (Imenje pri Moravčah), in med s Čebelarstva Cvet (Žeje pri Dobu) ter pili domače mleko iz Kmetije Rožič (pri Ostank, Sv. Trojica pri Dobu).

Prav tako pa je učence v sklopu dejavnosti obiskal čebelar Mitja Nakrst iz Čebelarstva Cvet, ki jim je predstavil pomen in delo čebelarja ter jih razveselil s čebelicami, ki jih je imel s seboj.

Navkljub omejitvam, ki še trajajo v teh trenutkih, smo si na šoli pripravili krasen slovenski tradicionalni zajtrk.

O dogodku si lahko preberete na povezavi: https://domzalec.si

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Nerazvrščeno

 
 

Deli