Šolska svetovalna služba

Svetovalna službe je nepogrešljiv element življenja in strokovnega dela na šoli, saj se vključuje v vse oblike delovanja ustanove. Svetovalne delavke: psihologinja Manja Mesar Bogovič, socialna pedagoginja Anja Oršič ter specialna pedagoginja Nika Jenko, pri svojem delu delujejo celostno – učencem nudijo pomoč pri čustvenih stiskah in vedenjskih težavah, jih vodijo k ponotranjenju socializiranih oblik vedenja, pri obravnavi posameznika pa upoštevajo, da je posameznik s svojim ravnanjem vselej del ožjega in širšega socialnega okolja. Sodelujejo tudi v preventivnem in kurativnem delu s celotno skupino, svetujejo in pomagajo staršem/rejnikom ter jim nudijo podporo ob morebitnih vzgojnih dilemah. V okviru delovnih nalog opravljajo poklicno usmerjanje in svetovanje, sodelujejo pri razreševanju socialno-ekonomskih stisk, urejajo sprejem in vpis novincev, sodelujejo pa tudi pri strokovnih timih ter individualiziranih načrtovanjih za posamezne učence.

 

PSIHOLOGINJA

manja-svetovalna

Manja Mesar Bogovič se ukvarja s psihološko diagnostiko otrok ter preventivnim in razvojnim delom z otroki. Že več let v sodelovanju z vzgojiteljico v razvojnem oddelku OŠ Roje vodi samopomočno skupino za starše. Gre za drugačno obliko sodelovanja s starši, kjer ti občutijo olajšanje ob verbalizaciji svojih stisk, občutijo sprejetost s strani drugih staršev in ob tem, ko lahko s svojimi nasveti in podporo pomagajo drugim, krepijo svojo starševsko vlogo.

Psihologinja vodi tudi botrstvo za nove učence.

Urnik svetovalne in strokovne službe
Psihologinja Manja Mesar Bogovič V času govorilnih ur ter po predhodnem dogovoru vsak dan med 7.30 in 14.30 uro.

 

SOCIALNA PEDAGOGINJA

Program in delo šolske svetovalne službe je usmerjeno v področja in naloge, kot so delo z učenci, preventivne aktivnosti, socialno delo in pomoč družinam, šolsko delo, poklicno svetovanje, delo s starši, sodelovanje z institucijami ter izobraževanje in druge aktivnosti.

Socialna pedagoginja Anja Oršič se na vsa ta področja dela vključuje z osnovno predpostavko, da je za kakršnokoli spremembo/pomoč ključen odnos in aktivnost udeleženih. Preko vsakodnevnih priložnosti se povezuje z učenci, starši in učitelji ter s socialno-pedagoškimi kompetencami stremi k opolnomočenju vseh posameznikov vključenih v vzgojno-izobraževalni program.

Socialna pedagoginja je tudi vodja šolske skupnosti ter refleksivne medvrstniške skupine za dekleta in fante.

Urnik svetovalne in strokovne službe
Socialna pedagoginja Anja Oršič
V času govorilnih ur ter po predhodnem dogovoru vsak dan med 7.30 in 14.30 uro.

 

(Skupno 465 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja