Osnovno šolo Roje obiskali člani Rotary kluba in župan Toni Dragar

Na osnovni šoli Roje se že nekaj časa ponašamo s čudovito prenovljenim igriščem, ki otrokom ponuja ne le zabavo, temveč tudi možnost za razvoj socialnih in čustvenih veščin, ter izredno pozitivno vpliva na kognitivni in motorični razvoj. Vsi se zavedamo, da je to igrišče sad dolgoletnega dela, predvsem pa rezultat posluha donatorjev, še posebej Občine Domžale in Rotary kluba, ki so nam omogočili nakup novih igral.

Prav zato smo vsakič veseli, ko lahko medse sprejmemo ljudi, ki so omogočili obnovo igrišča. V četrtek, 8. 11. smo tako na šoli gostili še posebej eminentne goste, saj nas je obiskal predstavnik Rotary International iz Amerike, gospod Aslan Gulueva, spremljal pa ga je tudi gospod Janko Velkavrh, predsednik  Rotary kluba Domžale, ki je spremljal celoten potek od ideje do nastanka igrišča. Na povabilo se je prijazno odzvala tudi naša nekdanja ravnateljica, gospa Marjanca Bogataj, ki je bila leta in leta gonilna sila tega projekta. Pridružila se nam je tudi predstavnica staršev, gospa Aleksandra Ogorevc, ki je poudarila veliko hvaležnosti staršev, za to donacijo in vsesplošno skrb za razvoj in napredek naših učencev.

Andreja Škrlj, vršilka dolžnosti ravnatelja in Polona Slokar, logopedinja,  sta gostom predstavili šolo in izčrpne izsledke raziskave o vplivu uporabe igral na razvoj sposobnosti naših učencev.  Igrala so si gostje lahko tudi ogledali, tisti najbolj igrivi pa jih celo preizkusili. Tudi naši učenci so se potrudili in gostom pripravili pogostitev in plesno-glasbeni nastop.

Kasneje so se nam pridružili tudi predstavniki Občine Domžale z gospodom županom Tonijem Dragarjem, s katerimi so se Rotarijanci dogovarjali o možnostih nadaljnjega sodelovanja. Gospod župan je tako kot člani Rotary kluba že pravi prijatelj naše šole, saj nas rad in večkrat obišče,  kar se pozna tudi pri učencih, ki se ga vsakokrat razveselijo.

Ob slovesu so gostje našo šolo zapuščali zadovoljni in kar malce presenečeni, saj so dosežki naših otrok in izvlečki raziskave o vplivu igrišča na njihov razvoj, povsem dosegli, če ne že presegli pričakovanja naših donatorjev. Ob takšnih obiskih in trenutkih se vsi zavedamo, da so otroci in mladina resnično tisto, v kar je vredno vlagati, saj se vsako dobro delo tisočkrat povrne. Za to še enkrat vsem velik HVALA!

Jelka Rojc

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Fotogalerija

 
 

Deli