Obvestilo glede odpiranja šole

Spoštovani starši, rejniki!

Kot že veste, je ministrica v svoji izjavi dala informacijo, da se predvidoma 18. 5. 2020 odprejo vrtci, osnovne šole in zavodi za otroke s posebnimi potrebami. Ministrstvo za izobraževanje skupaj z zdravstveno stroko pripravlja vse potrebno za postopno odpiranje šol. V vsaki odločitvi je na prvem mestu skrb za zdravje otrok in zaposlenih.

Šole in zavodi za otroke s posebnimi potrebami vključujejo ranljivo skupino naše družbe, katerim ministrstvo za šolstvo in zdravstvena stroka namenjata posebno pozornost. Pri pripravah na odpiranje teh ustanov je potrebna še večja previdnost. Mnogi otroci imajo večje zdravstvene težave, kronične bolezni in so še dodatno ogroženi. Za te šole in zavode, med katere spadamo tudi sami, bodo pripravljena posebna navodila.

Šolo bomo lahko odprli šele takrat, ko bo zagotovljeno dovolj varno okolje in dana jasna navodila, kako naj poteka vstop v šolo, kako naj poteka organizacija pouka, da se skupine otrok ne srečujejo in ne prihaja do medsebojnih stikov, kako urediti uporabo sanitarij, prehrano, šolski prevoz,… Zagotoviti je potrebno dovolj kadra, ki bo skrbel za sprotno razkuževanje šole, organizirati prihod otrok v šolo, itd. Na veliko vprašanj je potrebno natančno dogovoriti in na te odgovore še čakamo.

Vsi si želimo, da bi se lahko čimprej vrnili nazaj v šole in naše vsakdanjike, hkrati pa je jasno, da je zdravje otrok na prvem mestu. Tako se ravna ministrstvo in tako razmišljamo tudi mi.

Sporočam vam, da moramo vsi počakati na odločitve NIJZ in ministrstva za šolstvo. Ko bomo dobili navodila, kako naj pripravimo šolo in kako naj organiziramo pouk, kateri oddelki se bodo lahko vrnili, bomo temu sledili in se potrudili po svojih najboljših močeh. O vseh novostih vas bomo še naprej sproti obveščali!

Lepo vas pozdravljam in vam želim vse dobro!

 

Ravnateljica:

Mag. Andreja Škrlj

 

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Nerazvrščeno

 
 

Deli