Naravoslovni dan- jesenske ustvarjalnice

Dne 16.10. smo izvedli naravoslovni dan na temo jesenskega časa. Učenci so se pred dnevom odpravili v naravo in poiskali raznovrstne jesenske plodove, med njimi tudi kostanj in buče ter vse to prinesli v šolo. Naloga učencev je bila, da iz prinešenih plodov izdelajo pravljično oziroma domišljijsko bitje s pomočjo rezanja, lepljenja in kombiniranja različnih naravnih materialov skupaj. Ustvarjali so po razredih in nastalo je veliko zanimivih kreacij, ki smo jih nato ob koncu dneva združili v čudovito jesensko razstavo ob vhodu šole. Buče, ki so izrezane, bodo imele vsako jutro prižgano svečko in tako bo pravljična jesenska razstava dobila še čarobni pridih.

Poleg izdelovanja pravljičnih bitij, so učenci prilagojenega programa že dan prej pri pouku tehnike pripravili prinešeni kostanj za peko ter pripravili »škrniclje«,  v posebnem programu pa so nalupili domač šolski krompir, ki ga je kuharica spekla na ta dan za malico. Tudi učenci devetega razreda so se izkazali in skuhali bučno juho ter spekli jabolčni zavitek za celo šolo.

Tako so bili učenci in učitelji po končanem ustvarjanju deležni sproščenega piknika na šolskem igrišču, kjer smo jedli sveže pečen kostanj, jabolčni zavitek in topel čaj. Naravoslovni dan »Jesenske ustvarjalnice« je že naš tradicionalen naravoslovni dan, ki se ga vsi že vnaprej veselimo, saj smo na ta dan močno povezani z naravo, smo ustvarjalni, se vedno kaj novega naučimo, vedno diši po kostanju in sledi prelepa razstava, ki nas spremlja vse do jesenskih počitnic.

Vodja dejavnosti: Meta Marolt

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Fotogalerija

 
 

Deli