Medobčinski parlament

V sredo 16. 2. 2022 smo se odpravili na medobčinski parlament na OŠ Venclja Perka Domžale.

Otroški parlament je nastal na pobudo učencev, da lahko javno spregovorijo in predstavijo svoje ideje in razmišljanja o vprašanjih, ki so za njih pomembna. Njihova mnenja se obračajo tudi na predstavnike, ki odločajo o njihovi prihodnosti. Pomembno je, da se njihovo mnenje sliši in upošteva, saj so vsi predstavniki naše družbe.

Parlamenta so se poleg naših predstavnikov udeležili še predstavniki OŠ Domžale, OŠ Rodica, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Dragomelj, OŠ Dob, OŠ Jurija Vega Moravče, OŠ Janko Kersnik Brdo, OŠ Trzin in OŠ Venclja Perka Domžale.

Mlade parlamentarce je z uvodnim nagovorom pozdravila gospa Karlina Strehar (predsednica ZPM Domžale), gospa Petra Korošec (ravnateljica OŠ Venclja Perka) in Marjan Ravnikar (podžupan Domžal).

Dva učenca in ena učenka 8. razreda so ostalimi sovrstnikom drugih občinskih šol v Domžalah predstavili sklepne ugotovitve šolskega parlamenta.

Predstavitev so izvedli z odliko, na kar smo vsi na šoli zelo ponosni.

V nadaljevanju so sodelovali v različnih skupinah, kjer so z ostalimi učenci delili svoje mnenje in razmišljali o pomembnih segmentih, ki vplivajo na njihovo razmišljanje o poklicni prihodnosti.

Ob usmeritvah mentorice in vodje delavnic Bojane Vodnjov so učenci prišli do skupnega sporočila za vse nas. Menijo, da za uspešno izbiro poklica potrebujejo podporo, poznavanje samega sebe ter pozitivno samovrednotenje. To so teme, ki bodo tudi na naši šoli vseskozi prisotne.

Medobčinskega parlamenta se je udeležil tudi gospod Matej Oražem, bivši učenec OŠ Venclja Perka. Z učenci se je pogovarjal, jim odgovarjal na vprašanja in z njimi delil svojo izkušnjo o svoji poklicni poti.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Nerazvrščeno

 
 

Deli