Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela v šolah in razvojnih vrtcih

Spoštovani starši, rejniki!

Prejeli smo okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, kjer nam sporočajo, da se vzgojno-izobraževalno delo za razvojni vrtec in učence prilagojenega programa 1., 2. in 3. razreda predvidoma od 18. 5. 2020 dalje izvaja v prostorih šole oz. vrtca, od 25. 5. 2020 dalje pa se v prostorih šole izvaja tudi vzgojno-izobraževalno delo za učence 9. razreda.

Z učenci od 4. do 8. razreda in učenci posebnega programa, pa bomo nadaljevali z delom na daljavo.

Podrobnejša priporočila o izobraževanju in izvajanju prilagojenih programov, vam bomo posredovali naknadno, ko jih prejmemo s pristojnega ministrstva, z vsemi potrebnimi informacijami.

V skladu s priporočili NIJZ mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom v šolo. S tem se v šoli zagotovi varno učno okolje za vse učence. Na ministrstvu in NIJZ svetujejo tudi, da se ob kakršnem koli vprašanju ali dilemi, posvetujete z izbranim pediatrom.

Pri organizaciji omenjenega vzgojno-izobraževalnega dela bomo upoštevali higienska priporočila, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje ter priporočila,  ki so jih pripravili na Zavodu republike Slovenije za šolstvo. Zdravje in počutje vseh udeleženih v vzgojno-izobraževalnem procesu je na prvem mestu zato bomo storili vse kar je v naših močeh in skrbno pripravili vse potrebno, za varen prihod otrok nazaj v šolo.

Lepo vas pozdravljam in se vidimo kmalu,

Ravnateljica:

mag. Andreja Škrlj

 

 

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Nerazvrščeno

 
 

Deli