Dan varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami

22. 10. 2018 smo imeli na šoli tehniški dan – varnost pred naravnimi in drugimi nesrečami. Obiskalo nas je kar nekaj zanimivih gostov.

Najprej so v okolici šole potekali ogledi reševalnega, gasilskega in policijskega vozila, v zbornici pa predstavitev dela z reševalnimi psi. Po malici smo si lahko ogledali prikaz temeljnih postopkov oživljanja in se v tem tudi sami preizkusili. V vmesnem času, ko smo bili malce prosti, pa smo se lahko v telovadnici igrali gasilce in policiste, ter si ogledovali knjige in sestavljali sestavljanke z gasilsko tematiko. Najbolj pridni učenci so tudi ustvarjali likovne izdelke za natečaj Uprave za zaščito in reševanje, katerega tema je letos Neurje.

Hvala Rdečemu križu Domžale, gospe Majdi in Viktoriji za predstavitev temeljnih postopkov oživljanja, hvala NMP Domžale za predstavitev reševalnega vozila, ter Policijski postaji Domžale za predstavitev policijskega vozila. Hvala PGD Mengeš za predstavitev gasilskega vozila in opreme, ter hvala prostovoljcema Enote reševalnih psov Slovenije in psički Gaji za predstavitev njihovega dela. Otrokom ste pričarali nepozaben dan!

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Fotogalerija

 
 

Deli